您好,欢迎访问杭州启航家教网!请【登录】 【免费注册】 【找回密码】
首页 请家教 做家教 学员库 教员库 专业教师 金牌教员 教员相册 中心简介 会员登录

白云区家教:高一英语阅读理解每周一练


来源:杭州家教中心 日期:2018/10/1
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
 
A
 
Mr. Scott lived in a small town. He had studied in a famous university and learned a lot there before he returned to his hometown where his father had a few factories. He began to manage them and they were all developed. In a few years he became one of the richest men there. He was often asked to the important meetings and talked bombastically(夸大地).The people in the small town respected him and often asked him for some advice. So he always thought himself clever and right.
    One autumn morning,Mr. Scott went to the capital on business. On his way there he wanted to visit some places of interest. He drove well and got to the biggest city in his country successfully. And after he finished his work, he began to call on some of his old friends who worked there. They were happy to see each other and drank much. On his way to his hole,he drove his car fast and knocked an old woman down who was crossing the street. The old woman was sent to a hospital and he was sent to the police station. A policeman asked him several questions and left him in a cold and wet room alone in order to make him regain consciousness(清醒).About two hours later he began
To  shout loudly in the room. The policeman let him out. “I didn't think 1 would be insulted(侮辱)here!” Mr. Scott called out angrily. “Where are you usually insulted,then?” asked the policeman.
56.Mr. Scott went to the capital________.
    A.by plane    B.by train C.by sea D.by car
57.Mr. Scott knocked the old woman down because ________.
    A.he had drunk much by then
    B.he didn’t drive very well
    C.there were lots of people in the street
    D.he hurried to get to his hotel
58.The policeman left Mr. Scott in a cold and wet room because _______.
    A.he had something important to do
    B.the man was too drunk to answer him
    C.the man wouldn’t answer his questions
D.he wanted to insult the man
 
B
 
My father and I were very close. I loved pleasing him, and he was always proud of my success. If I won a spelling contest at school, he was on top of the world. Later in life whenever I got a promotion (提升), I’d call my father right away and he’d rush out to tell all his friends. In 1970, when I was named President of the Ford Motor Company, I didn’t know which of us was more excited. Like many native Lactations, my parents were very open with their feelings and their love ---- not only at home, but also in public. Most of my friends would never hug their fathers. But I hugged and kissed my dad at every opportunity ---- nothing could have felt more natural.
He was a curious man who was always trying new things. He was the first person in Allentown to buy a motorcycle. Unfortunately, my father and his motorcycle didn’t get along too well. He fell off it so often that he got rid of it just a month after buying it. As a result, he never again trusted any vehicle (车辆)with less than four wheels. Because of that motorcycle, I wasn’t allowed to have a bicycle when I was growing up. Whenever I wanted to ride a bike, I had to borrow one from a friend. On the other hand, my father let me drive a car as soon as I turned sixteen.
59. When I won a contest at school, my father would ______.
A.tell all his friends about it      B. feel most happy over it
C.get very surprised at it          D. be much more excited than I
60.Which of the following statements shows that my father was a curious man?
A.He was always proud of my success.        
B.He was the first person in town to buy a motorcycle.
C.He was very open with his feelings and his love.     
D.He let me drive a car as soon as I turned sixteen.
61.My father trusted no vehicle with less than four wheels because ______.
A.he did not like the way I always borrowed bicycles from friends
B.he thought that cars were faster than motorcycles
C.he liked every new model made by the Ford Motor company
D.he had trouble in riding his motorcycle
62.Which of the following statements is NOT true?
A.My father was the only person in Allentown to buy a motorcycle.
B.I was not allowed to have a bicycle when I was growing up.
C.I made use of every chance to hug and kiss my dad when I was young.
D.My father bought a motorcycle but got rid of it because he fell off it so often.
 
C
 
In order to know a foreign language thoroughly(完全地), four things are necessary. First, we must understand the language when we hear it spoken. Secondly, we must be able to speak it ourselves, correctly with confidence(自信) and without hesitation(犹豫).Thirdly, we must be able to write it. Finally, we must be able to make sentences that are correct in grammar.
There is no short way to succeed in language learning. A good memory(记忆)is a great help, but it is not enough only to memorize the rules from a grammar book. It is no much use learning by heart long lists(一览表)of words and their meanings, studying the dictionary and so on. We must learn by using the language. If we are pleased with a few rules we have memorized, we are not really learning the language. We must "Learn through use". Practice is important. We must practice speaking and writing the language whenever(无论何时) we can.
63.The most important things to learn a foreign language are________.
  A.understanding and speaking
  B.hearing, speaking, reading and writing 
  C.writing and understanding
D.memorizing and listening
64.Someone hears and writes English very well, but he speaks it very badly. This is because ______.
  A.he doesn't understand the language when he hears it spoken
  B.he doesn't have a good memory
  C.he always remember lists of words and their meanings
  D.he often hesitates to practice speaking it
65.One can never learn a foreign language well only by________.
A.much practice B.studying the dictionary
  C.learning through use D.using the language
66.Which of the following is the most important in learning a foreign language?
  A.A good memory. B.Speaking. C.Practice. D. Writing.
67."Learn through use" means________.
A.we use a language in order to learn it
  B.we learn a foreign language in order to use it
  C.we can learn a language well while we are using it
  D.both B and C
D
 
Whether you are taking a trip alone or with your family, it’s easier to get sick when you’re in a new place because your body hasn’t had a chance to adjust tot the food, water, and air in a new environment. Read the following tips on keeping your travel experience as healthy as possible.
Safe foods and drinks
What foods are safe to eat? Food that have been boiled are generally safe, as well as fruits that have to be peeled before eating. 
Stay away from foods that need a lot of handling before serving.
Drink only bottled water while traveling. If you have to use tap water, you should boil it first.
Take some medicine with you
When you are packing, taking some painkiller and diarrhea medicine is a good idea. It’s also a good ides to pack some allergy medicine even if you don’t take it at home, because people sometimes unexpectedly develop allergic reactions in a new surroundings.
Write it all down
Before you leave your sweet home, create a medicine history from that includes the following information.
Your name, address, and home phone number as well as a parent’s daytime phone number.
Your blood type.
A list of any ongoing heath problems, such as heart disease, diabetes, or AIDS, a list of current medicine you are taking.
A list of allergies to medicines, food, insects, and animals.
The name , address, and phone number of a relative other than your parents.
It also helps if you have some basic emergency medical knowledge, not only for your trip is to take a first-aid or basic life support course before you go; if you’re traveling with a group, you should know where the first-aid kit is and what in it。
68.What does the underlined word in Paragraph1mean?
A.adapt B.just  C.correct  D.advise
69.Which of the following can be the best title of the passage?
A.Some Travel Advice  B.Danger of Travel  
C.Travel Experience D.First Aid in Travel  
70.According to the passage, before you travel you’d better set down the phone number except______.
A.your own B.one of your parent 
C.one of your relative D.one of your friends
71.Which information can’t be found in the passage?
A.Taking a first-aid course. B.Setting down your blood type. 
C.Taking some nearly medicine D.Telling your parents’ your plan
 
E
 
A man came home from work late again, tired and irritated(生气的,不耐烦的), to find his 5-year-old son waiting for him at the door. 
“Daddy, may I ask you a question?” 
“Yeah, sure, what is it?” replied the man. 
“Daddy, how much money do you make an hour?” 
“That’s none of your business!” the man said angrily. 
“I just want to know. how much do you make an hour?” pleaded the little boy. 
“I make $20.00 an hour.” 
“Oh,” the little boy replied., “Daddy, may I borrow $10.00, please?” 
The father was angry. “If the only reason you asked that is so you can borrow some money to buy a silly toy,then you go to bed. Think about why you are being so selfish(自私的). I work hard every day for such childish behavior(行为).” 
The little boy quietly went to his room and shut the door. The man sat down and got even angrier. How dare he ask such questions only to get some money? After about about an hour,the man had calmed down(平静下来),and started to think: Maybe there was something he really needed to buy with that $ 10 and he really didn’t ask for money very often. The man went to the door of the little boy’s room and opened the door.” Are you asleep,son?” He asked.
“No,Daddy.” Replied the boy.
“I’ve been thinking,maybe I was too hard on you earlier,”said the man.“ Here’s the $10 you asked for.”
The little boy sat up,smiling. “Oh,thank you,Daddy!”He yelled. Then,reaching under his pillow he pulled out some crumpled(皱皱巴巴的) up bills, and began to count his money.
“Why do you want more money if you already have some?” the father asked.
“Because I didn’t have enough,but now I do,”the little boy replied.
“Daddy,I have $ 20 now. Can I buy an hour of your time? Please come home early tomorrow. I would like to have dinner with you.” 
72.When the man came home from work late,he______.
A.was tired but happy
B.was tired and angry at his son’s question
C.was tired but happy to find his son waiting for him at the door
D.was tired and angry to find his son waiting for him at the door
73.The little boy asked the question ______.
A.because he wanted to have dinner with his father
B.in order to borrow some money from his father to buy something
C.because he wanted to buy a toy
D.because he was just curious to know
74.After an hour or so,the man went to the little boy’s room and ______.
A.saw if the boy was asleep
B.asked him what he needed to buy with that $ 10
C.said sorry to his son
D.gave $10 to his son
75.From this passage,we can infer(推断出)that ______.
A.the boy would like to have dinner with his father
B.the boy often asked for money to buy some nonsense
C.the boy loved his father very much
D.the man would get even angrier at last
 
 
答案:56.D 
57.A由第2段的“...They… drank much”及“…make him regain conscious(清醒)”,可以推断出,他撞人的原因是喝多了酒,故选A。
58.B由“…make him regain conscious(清醒)”,可知,警察把他关在一间又冷又湿的小屋里的原因就是他喝得太多,不清醒以至于无法回答问题。最大的干扰项是D,这里要注意的是,并不是警察侮辱他,而是他认为警察让他在湿冷的屋子清醒一下是在侮辱他。
59.B 根据第一段第3句:If I won a spelling contest at school, he was on top of the world可知答案。
60.B根据第二段前两句内容可知答案为B。
61.D  根据第二段内容:Unfortunately, my father and his motorcycle didn’t get along too well. As a result, he never again trusted any vehicle with less than four wheels.可知答案为D。
62.A我父亲是Allentown镇第一个买摩托车的人,但不是唯一的一个。
63.B   64.D   65.B  66. C   67. C  
68. A由前文可知,这里要表达的意思是“到了一个新的地方应适应新的环境”,所以该词应和adapt同义。
69. A由第一段的最后一句“Read the following tips on keeping your travel experience as healthy as possible.”可以判断。
70.D 可以用排除法,文章没有提到要把朋友的号码记下来。
71.D 从所有的建议来看,只有 D没有提到。
72. B由文章开头可知,经过一整天的辛苦工作之后,这位父亲十分劳累,脾气不大好,对儿子提出的这样一个问题感到恼火,因此B为正确选项。
73.A读全文可知小男孩之所以问这样一个问题,是因为他想用钱来“买”父亲一个小时的时间,以求得同父亲共进晚餐,因此A为正确选项。
74. D父亲经过一段时间的考虑,觉得自己这样对待儿子不妥,所以他决定给儿子十块钱。根据这一情节,D为正确选项。
75.C通读全文可以看出儿子十分爱父亲,但父亲工作很忙,所以儿子才想出这样一个办法同父亲共进晚餐,C为正确选项意。
 
 

编辑者:杭州家教杭州家教网)